загрузка...
Loading...
Check Google Page Rank

Рослинництво

ОЛІЙНІ Й ЕФІРООЛІЙНІ КУЛЬТУРИ

6.2. ЕФІРООЛІЙНІ КУЛЬТУРИ

6.2.5. ФЕНХЕЛЬ

Фенхель (Foeniculum L.) належить до родини Селерових. В Україні його вирощують як однорічну культуру переважно в Хмельницькій і Чернігівській областях.

Насіння фенхелю містить 4—6% ефірної олії (анетолу), яку застосовують у медицині, парфумерно-косметичній та лікеро-горілчаній промисловості. Фенхель — волого - і світлолюбна рослина, чутлива до низьких температур. Високі врожаї його вирощують на чорноземах і темно-сірих опідзолених ґрунтах (15—20 ц/га).

ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОЩУВАННЯ фенхелю подібна до технології вирощування кмину. Сівбу проводять широкорядним способом з міжряддями 45—60 см. Норма висіву — 8— 10 кг/га. Насіння висівають на глибину 2—- З см. Після сівби ґрунт ущільнюють кільчастими котками.

Збирають фенхель роздільним способом, після того як побуріє 50% плодів. Насіння вологістю до 10% зберігають у сухих приміщеннях.






загрузка...





загрузка...