Бджільництво - словник-довідник

ІНВЕРТАЗА, або сахароза, фермент, що розщеплює тростинний цукор (сахарозу) на прості цукри виноградний (глюкозу) і плодовий (фруктозу).

У меді, що дозріває, відбувається розкладання складних цукрів нектару на прості цукри меду, утворення деяких нових речовин і видалення з нектару зайвої вологи. Перші два процеси проходять за допомогою ферментів, що виробляються в організмі бджіл (І. й діастази). Видалення вологи з нектару починається ще в організмі бджіл, коли надлишок води за допомогою ректальних залоз передається в пряму кишку бджоли й звідти

виводиться назовні під час польоту. Воно триває також у гнізді бджіл, коли принесений нектар розподіляється у чарунках стільників у вигляді наприскування.

Найшвидша ферментативна реакція відбувається з 10- 15%-вими розчинами інвертази, при оптимальній температурі 40 °С.






Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами.

Всі матеріали на сайті доступні за ліцензією Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 Unported CC BY-SA 3.0 та GNU Free Documentation License (GFDL)

Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посиланням на сайт, будьте вдячними ми приклали багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2007-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.