Бджільництво - словник-довідник

ОЦЕТ МЕДЯНИЙ — чудова кулінарна приправа, що надає стравам ніжного смаку і приємного аромату. Для приготування О. м. беруть медяну ситу (солодку воду), що залишається після промивання тари, або ж роблять її з низькосортних сортів або закислого меду. Для 15-20%-вої сити 1,5-2 кг меду розпускають в 10 л води (близько 24 °С), додають харчові дріжджі та ставлять у тепле місце. Оптимальна температура для шумування 15- 20 °С. При вищій температурі виділиться значно менше спирту й сам процес швидко припиниться. Під дією дріжджів спочатку відбувається спиртове шумування, а потім спиртово-кисле, у результаті чого утвориться О. м. Отриманий О. м. розливають у посудини, закупорюють і зберігають у прохолодному місці. Збовтувати при переливанні його не можна, щоб не захопити знизу дріжджових опадів.






Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами.

Всі матеріали на сайті доступні за ліцензією Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 Unported CC BY-SA 3.0 та GNU Free Documentation License (GFDL)

Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посиланням на сайт, будьте вдячними ми приклали багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2007-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.