Бджільництво - словник-довідник

БДЖОЛИНИЙ ВІСК дорогий продукт, що не піддається псуванню в будь-яких кліматичних умовах, але при зберіганні й транспортуванні необхідно запобігти його втраті. Вологість і температура повітря практично не впливають на вагу і якість воску. Він не знищується восковою міллю й не псується цвілевими грибами. Але якщо тара, у яку впакований бджолиний віск, містить личинки молі, віск і сама тара ушкоджуються. Личинки, що вийшли, не мають ніякого іншого корму, крім тари й воску, тому вони з'їдають «середовище свого перебування».

Іноді віск вкривається сірим нальотом. Це, очевидно, солі не- граничних жирних кислот, що згодом викристалізовуються на поверхню. Цей наліт легко видаляється просто рукою. Причиною появи нальоту на воску може бути неправильний вибір посуду Для перетоплювання воскосировини.

Сірий наліт з вощини можна видалити, помістивши її в приміщення з температурою повітря 35-36 °С, але через певний час він знову з'явиться. Таку вощину бджоли погано приймають навесні, але влітку досить добре відбудовують її. Проте сірий наліт

не є ознакою неякісної вощини або низькоякісного воску (див. Віск бджолиний).






Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами.

Всі матеріали на сайті доступні за ліцензією Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 Unported CC BY-SA 3.0 та GNU Free Documentation License (GFDL)

Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посиланням на сайт, будьте вдячними ми приклали багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2007-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.