Матеріали для Нової української школи 1 клас - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Бджільництво - словник-довідник

СИТА водяний розчин меду. На пасіках С. використовується різної концентрації: для збризкування бджіл — 1 частина меду та 2 частини води; для стимуляції на вигодовування розплоду — 1 частина меду на 1 частину води; для переробки його бджолами в мед — 4 частини меду на 1 частину води.

С. є чудовим кормом для бджіл. Мед для приготування С. відбирають тільки від здорових сімей, щоб уникнути поширення хвороб на пасіці. Для підгодування ж краще давати бджолам цукровий сироп, тому що С. має сильний запах свіжого меду, а це може спровокувати бджіл на злодійство.

С. використовується для приготування медяних вин і безалкогольних напоїв. Для приготування медяного вина С. не вариться, а для приготування медів варених вона потрібна.

Вода повинна бути чистою й теплою (близько 24 °С), у ній розчиняють мед. С. буває полуторною (з 2 частин меду й 1 частини води), подвійною (з рівних частин води й меду), потрійною (з 1 частини меду й 2 частин води) і четверною (з 1 частини меду й 3 частин води).

С. наповнюють 3/4 ємності, потім додають запас води на википання й варять. У процесі варіння треба постійно знімати піну. Після того, як С. перестане пінитися, у неї кладуть полотняний мішечок із прянощами, через 30 хв мішечок виймають. С. варять доти, поки не перестане виділятися піна. Готовий розчин розливають у чистий посуд. Коли він остудиться до 24 °С, додають свіжих дріжджів з розрахунку 10 г на 24 л води й залишають бродити при температурі 15-20 °С.

Після закінчення шумування ємності переносять у прохолодне місце (льох, підвал), для відстоювання. При переливанні в пляшки збовтувати вміст не можна, щоб не захопити знизу дріжджових опадів, які нададуть напою запах тухлого яйця.









загрузка...

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами. Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посилання на сайт, будьте вдячними ми затратили багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2008-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.