Бджільництво - словник-довідник

СОРТИ ВОСКОСИРОВИНИ. Залежно від вмісту воску, а також від способу переробки, розрізняють такі сорти: сушники, витопки, пасічна мерва, заводська мерва та прополіс.

Сушняк містить від 40 до 97 % воску. У торговельній практиці він ділиться на 3 сорти: 1-й сорт білий, жовтий, бурштиновий, без сторонніх домішок, перги й меду, молі та цвілі, сухий. Воскуватість від 70 % і вище; 2-й сорт темно-коричневий або темний, без перги й меду й інших сторонніх домішок, сухий, з воскуватістю від 55 до 70 % . Але сюди ж відносять ясно-жовту сушу 1-го сорту з домішкою перги до 15 % обсягу цілого стільника; 3-й сорт темно-бурий або чорний, не просвічується, сухий, легкий, без цвілі, без меду, перги й інших сторонніх домішок, з воскуватістю від 40 до 55 %. Сюди ж належить суш 1-го сорту, що містить від 15 до 25 % перги.

Наявність перги в старій суші небажана, тому що вона знижує воскуватість. Суш, що не відповідає вимогам 3 сорту, належить до несортової, тому ціна її не повинна перевищувати ціни витопок.






Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами.

Всі матеріали на сайті доступні за ліцензією Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 Unported CC BY-SA 3.0 та GNU Free Documentation License (GFDL)

Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посиланням на сайт, будьте вдячними ми приклали багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2007-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.