Матеріали для Нової української школи 1 клас - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Бджільництво - словник-довідник

СОРТИ ВОСКОСИРОВИНИ. Залежно від вмісту воску, а також від способу переробки, розрізняють такі сорти: сушники, витопки, пасічна мерва, заводська мерва та прополіс.

Сушняк містить від 40 до 97 % воску. У торговельній практиці він ділиться на 3 сорти: 1-й сорт білий, жовтий, бурштиновий, без сторонніх домішок, перги й меду, молі та цвілі, сухий. Воскуватість від 70 % і вище; 2-й сорт темно-коричневий або темний, без перги й меду й інших сторонніх домішок, сухий, з воскуватістю від 55 до 70 % . Але сюди ж відносять ясно-жовту сушу 1-го сорту з домішкою перги до 15 % обсягу цілого стільника; 3-й сорт темно-бурий або чорний, не просвічується, сухий, легкий, без цвілі, без меду, перги й інших сторонніх домішок, з воскуватістю від 40 до 55 %. Сюди ж належить суш 1-го сорту, що містить від 15 до 25 % перги.

Наявність перги в старій суші небажана, тому що вона знижує воскуватість. Суш, що не відповідає вимогам 3 сорту, належить до несортової, тому ціна її не повинна перевищувати ціни витопок.









загрузка...

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами. Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посилання на сайт, будьте вдячними ми затратили багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2008-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.