Бджільництво - словник-довідник

ФРУКТОЗА (левулоза, плодовий цукор) — одна зі складових частин меду. Ф. в 1,7 разу солодша за сахарозу й у 2— 2,5 разу — за глюкозу. Ф. можна виявити в суміші з глюкозою в соках рослин і плодів, але в чистому вигляді вона зустрічається тільки в топінамбурі й цикорії. Ф. дуже повільно утворює кристали, тому сорти меду, у яких міститься багато Ф., тривалий час не кристалізуються.

Ф. — один із найсолодших природних цукрів. Якщо порівнювати її зі звичайним тростинним цукром, то за солодкістю вона перевищує очеретяний більш ніж в 1,5 разу.





Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити