Матеріали для Нової української школи 1 клас - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Бджільництво - словник-довідник

ЦУКРОВИЙ МЕД — виробляється бджолами з цукрового сиропу. Бджоли складають його в чарунки, попередньо переробивши на моноцукри й інші речовини. Ц. м. містить: інвертованого цукру приблизно 65,7 %; очеретяного — 4,87 %; декстринів — 8,17 %. Він відрізняється від натурального майже повною відсутністю білкових речовин, мінеральних солей і вітамінів. Найчастіше Ц. м. є кормом для самих бджіл. Велику кількість декстринів і плодового цукру (фруктози) охороняє його від кристалізації в стільниках. Якщо ж цукровий сироп згодовувати пізно восени, то бджоли не встигають переробити його, і він легко закристалізовується в стільниках, що негативно впливає на зимівлю бджіл.

Ц. м. часто вивозиться на ринки та продається там як натуральний. З усіх фальсифікатів натурального меду цю підробку визначити найважче. Труднощі й складність виявлення цукрового меду полягає в тому, що склад натуральних медів мінливий і показники якості меду можуть помилково бути прийняті за відповідні показники Ц. м.









загрузка...

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами. Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посилання на сайт, будьте вдячними ми затратили багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2008-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.