Рослинництво

ОЛІЙНІ Й ЕФІРООЛІЙНІ КУЛЬТУРИ

6.2. ЕФІРООЛІЙНІ КУЛЬТУРИ

6.2.5. ФЕНХЕЛЬ

Фенхель (Foeniculum L.) належить до родини Селерових. В Україні його вирощують як однорічну культуру переважно в Хмельницькій і Чернігівській областях.

Насіння фенхелю містить 4—6% ефірної олії (анетолу), яку застосовують у медицині, парфумерно-косметичній та лікеро-горілчаній промисловості. Фенхель — волого - і світлолюбна рослина, чутлива до низьких температур. Високі врожаї його вирощують на чорноземах і темно-сірих опідзолених ґрунтах (15—20 ц/га).

ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОЩУВАННЯ фенхелю подібна до технології вирощування кмину. Сівбу проводять широкорядним способом з міжряддями 45—60 см. Норма висіву — 8— 10 кг/га. Насіння висівають на глибину 2—- З см. Після сівби ґрунт ущільнюють кільчастими котками.

Збирають фенхель роздільним способом, після того як побуріє 50% плодів. Насіння вологістю до 10% зберігають у сухих приміщеннях.






Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами.

Всі матеріали на сайті доступні за ліцензією Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 Unported CC BY-SA 3.0 та GNU Free Documentation License (GFDL)

Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посиланням на сайт, будьте вдячними ми приклали багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2007-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.