Сад і город (енциклопедія)
ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОЩУВАННЯ ОКРЕМИХ
ГОРОДНІХ КУЛЬТУР
ПІДГОТОВКА ҐРУНТУ
Підготовка ґрунту починається з того, що восени його перекопують, очищають від бур'янів і шкідників, додають вапно з розрахунку 2 склянки на 1 м2. Навесні ґрунт перекопують удруге й додають органічні та. мінеральні добрива. Капуста добре росте на ґрунтах, удобрених гноївкою або торф'яним компостом (1 відро на 1 м2). З мінеральних добрив додають суперфосфат (негранульований) чи нітрофоску з розрахунку 2 столові ложки на 1 м2, сечовину (1 чайна ложка на 1 м2), деревний попіл (2 склянки на 1 м2). Добрива закопують у ґрунт на глибину 15 см.
Якщо добрив мало, їх уносять у лунки перед садінням. На одну лунку витрачається 500 г перегною або компосту, 1 чайна ложка суперфосфату або нітрофоски, 2 столові ложки деревного попелу. Після внесення добрив землю добре поливають.