Сад і город (енциклопедія)

ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОЩУВАННЯ ОКРЕМИХ

ГОРОДНІХ КУЛЬТУР

ЧЕРВОНОКАЧАННА КАПУСТА

Це різновид білокачанної капусти, що містить у листі пігмент антоціан, який надає їй червоно-фіолетового забарвлення. Використовують її лише для салатів і гарнірів, кількість вітаміну С у червонокачанній капусті вдвічі більша, ніж у білокачанній, а провітаміну А — у 4 рази більша. Проте клітковина червонокачанної капусти грубіша, ніж у білокачанної, тому вона гірше засвоюється. Сік червонокачанної капусти вживається в комплексному лікуванні туберкульозу легенів, бронхітів, ларингітів, фарингітів.

Червонокачанна капуста — селекційний різновид, вона була виведена в Західній Європі в XVI столітті, а в нас відома з XVII століття.

Популярні сорти червонокачанної капусти — Гако, Мехневська, Марс, Poнa F1.

Схема вирощування червонокачанної капусти така ж, як середніх і пізніх сортів білокачанних, але розсаду висаджують щільніше: відстань між рослинами має становити 25-30 см, між рядами — 45 см.





Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити