Сад і город (енциклопедія)

ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОЩУВАННЯ ОКРЕМИХ

ГОРОДНІХ КУЛЬТУР

ПІДГОТОВКА ҐРУНТУ

Огірки найкраще висівати після картоплі, помідорів, цвітної капусти, бобових. Не можна використовувати як попередників кабачки, патисони, баклажани. Після збирання попередньої культури знімають верхній шар ґрунту на 2-3 см, потім вносять на кожен квадратний метр по 3 кг перегною й торфу або 5-10 кг свіжого гною, 2 кг деревної тирси, додають мінеральні добрива з розрахунку 300-400 г суперфосфату та 100-150 г калійної солі на 10 м2. Добрива ретельно розподіляють на ділянці, перекопують ґрунт на глибину 20 см і роблять грядки завширшки близько метра.

Навесні проводять боронування і, як мінімум, два розпушування ґрунту, щоб на момент посіву він був чистим і пухким. Перший раз розпушують на глибину 12-15 см, другий раз — за 2-3 дні до посіву на глибину 7-8 см. Перед посівом грядки слід полити розчином марганцевокислого калію з розрахунку 3 л розчину в концентрації 1,5 г на 10 л води на 1 м2.




Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити