Матеріали для Нової української школи 1 клас - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Сад і город (енциклопедія)

ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОЩУВАННЯ ОКРЕМИХ

ГОРОДНІХ КУЛЬТУР

КАБАЧКИ

Кабачки належать до родини гарбу30вих. Це однолітня рослина, стебло пряме, довге, вкрите твердим пушком, листя велике, квітки одиночні, великі, жовтого й жовтогарячого кольору. Кабачки належать до різностатевих рослин. Кабачки — культура волого - і теплолюбна, вимоглива до родючості ґрунту. Вирощувати кабачки краще на відкритих, освітлених сонцем ділянках, які добре прогріваються, бажано з нахилом на південь. Перед основним обробітком ґрунту вносять добрива: на 10 м2 25-30 кг перегною, 250-300 г сульфату амонію, 400-500 г суперфосфату та 150-200 г калійної солі.

Насіння кабачків проростає при температурі ґрунту не нижче +-11, ..+13 °С, а найкращою температурою для росту й розвитку рослинне температура +20...+25 °С.

У період вегетації кабачки регулярно поливають, розпушують ґрунт у міжряддях і рядах, знищують бур'яни. За час росту й плодоносіння підживлюють тричі. Перше підживлювання складається з 3-4 кг перегною, 30-35 г аміачної селітри, 40-50 г суперфосфату та 10-15 г калійної солі. Під час другого й третього підживлювання виключають азотні та органічні добрива.

Збирають кабачки, так само як і патисони, вибірково, у міру досягнення спілості. Зазвичай від сходів до появи плодів минає 50-70 днів.

Рекомендовані сорти: Грибовський 37, Соте 38, Одеський 52.

Висаджувати кабачки краще гніздовим способом за схемою: 1 гніздо на 100 см. Чим вищий рівень зволоження ґрунту, тим рясніше висаджують рослини. Глибина посіву — 4-6 см, на легких ґрунтах — глибше, на важких ґрунтах — ближче до поверхні. Якщо є можливість проводити посів у вологий ґрунт, використовують пророщене насіння.

Як і для огірків, рекомендується пришпилювати огудиння до ґрунту, прищипуючи бічні пагони, що змушує рослину утворювати придаткове коріння.

У кабачках міститься велика кількість вітаміну С (удвічі більше, ніж у гарбузі), але основна частина його знаходиться в шкірочці.









загрузка...

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами. Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посилання на сайт, будьте вдячними ми затратили багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2008-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.