Сад і город (енциклопедія)

ЗАГОТІВЛЯ ЖИВЦІВ

Живці, які використовуватимуться для щеплень, потрібно заготовлювати в період спокою, Роблять це восени, після опадання листя, або навесні, до набубнявіння бруньок. Навесні заготовлюють живці зимостійких сортів, а живці кісточкових культур і груші — восени.

Підготовлені живці зберігають у прохолодному приміщенні у вертикальному положенні, присипавши їх до половини грубозернистим промитим річковим піском. Температура зберігання повинна витримуватися суворо й становити 3-5 °С, Щоб живці не пересихали, пісок постійно зволожують.

Заготовляють живці тільки з молодих здорових дерев, що дають високий урожай, у яких однолітній приріст не менше 40-60 см.

Перед щепленням дістають заготовлені живці й перевіряють їх. Вони повинні мати гладку світлу кору, яка легко відділяється від деревини. Якщо ж такого немає, це означає, що живці підсохли і їх не можна використовувати для щеплення.






Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами.

Всі матеріали на сайті доступні за ліцензією Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 Unported CC BY-SA 3.0 та GNU Free Documentation License (GFDL)

Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посиланням на сайт, будьте вдячними ми приклали багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2007-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.