Сад і город (енциклопедія)
ДОДАТОК
КІЛЬКІСТЬ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН ,
ЯКІ ПОГЛИНАЮТЬСЯ ОВОЧЕВИМИ РОСЛИНАМИ З ГРУНТУ
У період росту та розвитку рослини забирають із ґрунту різну кількість поживних речовин. Співвідношення середнього поглинання поживних речовин і потреби овочів у них наводиться нижче.
За азотом:
- Капуста білокачанна — поглинання з ґрунту — 390 г на 100 кг готової продукції; потреба в добриві — 500 г на 100 кг готової продукції.
- Капуста цвітна — поглинання — 840 г на 100 кг урожаю; потреба — 1000 г на 100 кг урожаю.
- Томати — поглинання — 320 г на 100 кг урожаю; потреба — 450 г на 100 кг готової продукції.
- Цибуля-сівок — поглинання — 930 г на 100 кг готової продукції; потреба — 700 г на 100 кг готової продукції.
- Ріпчаста цибуля — поглинання — 440 г на 100 кг готової продукції; потреба — 600 г на 100 кг урожаю.
- Огірки — поглинання — 230 г на 100 кг готової продукції; потреба — 350 г на 100 кг урожаю.
- Картопля — поглинання — 320 г на 100 кг готової продукції; потреба — 400 г на 100 кг готової продукції.
- Морква — поглинання — 240 г на 100 кг урожаю; потреба — 300 г на 100 кг готової продукції.
- Буряк — поглинання — 250 г на 100 кг готової продукції; потреба — 300 г на 100 кг готової продукції.
- Салат — поглинання — 220 г на 100 кг готової продукції; потреба — 250 г на 100 кг урожаю.
- Шпинат — поглинання — 360 г на 100 кг готової продукції; потреба — 400 г на 100 кг готової продукції.
За фосфором:
- Шпинат — поглинання з ґрунту — 360 г на 100 кг готової продукції; потреба — 400 г на 100 кг урожаю.
- Салат — поглинання — 220 г на 100 кг готової продукції; потреба — 250 г на 100 кг готової продукції.
- Буряк — поглинання — 150 г на 100 кг урожаю; потреба — 250 г на 100 кг готової продукції.
- Морква — поглинання — 100 г на 100 кг готової продукції; потреба — 300 г на 100 кг готової продукції.
- Картопля — поглинання — 120 г на 100 кг готової продукції; потреба — 600 г на 100 кг урожаю.
- Огірки — поглинання — 140 г на 100 кг урожаю; потреба — 250 г на 100 кг готової продукції.
- Ріпчаста-цибуля — поглинання — 120 г на 100 кг готової продукції; потреба — 400 г на 100 кг готової продукції.
- Цибуля-сівок — поглинання — 160 г на 100 кг готової продукції; потреба — 500 г на 100 кг готової продукції.
- Помідори — поглинання — 130 г на 100 кг готової продукції; потреба — 450 г на 100 кг урожаю.
- Цвітна капуста — поглинання — 280 г на 100 кг готової продукції; потреба — 1000 г на 100 кг урожаю.
- Капуста білокачанна — поглинання — 140 г на 100 кг готової продукції; потреба — 500 г на 100 кг готової продукції.
За калієм:
- Капуста білокачанна — поглинання з ґрунту — 420 г на 100 кг готової продукції; потреба в добриві — 600 г на 100 кг готової продукції.
- Цвітна капуста — поглинання — 800 г на 100 кг готової продукції; потреба — 1200 г на 100 кг готової продукції.
- Помідори — поглинання — 130 г на 100 кг готової продукції; потреба — 500 г на 100 кг урожаю.
- Цибуля-сівок — поглинання — 400 г на 100 кг готової продукції; потреба — 500 г на 100 кг готової продукції.
- Ріпчаста цибуля — поглинання — 320 г на 100 кг урожаю; потреба — 500 г на 100 кг готової продукції.
- Огірки — поглинання — 350 г на 100 кг готової продукції; потреба — 500 г на 100 кг готової продукції.
- Картопля — поглинання — 720 г на 100 кг урожаю; потреба — 900 г на 100 кг готової продукції.
- Морква — поглинання — 390 г на 100 кг готової продукції; потреба — 500 г на 100 кг готової продукції.
- Буряк — поглинання — 430 г на 100 кг готової продукції; потреба — 500 г на 100 кг урожаю.
- Салат — поглинання — 500 г на 100 кг готової продукції; потреба — 600 г на 100 кг готової продукції.
- Шпинат — поглинання — 520 г на 100 кг готової продукції; потреба — 700 г на 100 кг готової продукції.