Сад і город (енциклопедія)
ДОДАТОК
НОРМИ ВИТРАТИ НАСІННЯ ПРИ ПОСІВІ ОВОЧЕВИХ КУЛЬТУР
Норми посіву подаються з розрахунку на 10 м2. При цьому потрібно враховувати, що ділянка площею 10x10 м, тобто 100 м2, становить одну сотку:
- боби 250-300 г
- горох 160-240г
- кабачки 2-2,5 г
- капуста білокачанна 0,2г капуста білокачанна
- капуста білокачанна
(для розсади) 0,5 г
- кукурудза цукрова 14-24 г
- цибуля-сівок (чорнушка) 40—80 г
- цибуля ріпчаста (чорнушка) 6-10 г
- цибуля-сівок на ріпку 400-600 г
(при розмірі цибулин сівка 10-15 мм)
- цибуля-сівок на ріпку 600-1000 г
(при розмірі цибулин сівка 15-22 мм)
- цибуля-сівок на ріпку 1000-1400 г
(при розмірі цибулин сівка 22-30 мм)
- цибуля-порей 6-8 г
- цибуля-батун 10-30 г
- морква 4-6 г
- огірки 6-10 г
- патисони 3-5 г
- перець солодкий (для розсади) 1 г
- редис 15-20г
- редька 5-6 г
- ріпа 1-2 г
- помідори 0,3-0,5 г
- буряк 8-10 г
- гарбуз 1,8-4 г
- квасоля 80-120 г
- часник 1000-2500 г
- пастернак 5-6 г
- петрушка 4-5 г
- кріп (для зеленої маси) 20-30 г кріп (на насіння
кріп (на насіння
і для консервування) 10-12 г
- салат листковий 3-6 г
- салат качанний (для розсади) 1-2 г
- салат цикорний 2-2,5 г
- шпинат 25-50 г
- щавель 3-10 г
- селера (для розсади) 0,3-0,4 г