Довідник з біології

ЛЮДИНА ТА ЇЇ ЗДОРОВ'Я

ТРАВНА СИСТЕМА

ГІГІЄНА ХАРЧУВАННЯ.

Гігієна харчування — це наука про раціональне харчування, котра забезпечує збереження здоров'я. Сюди входить дотримання режиму та правильного раціону харчування, правильне зберігання продуктів, приготування їжі, дотримання правил особистої гігієни. Необхідно знати, які продукти і в якій кількості слід вживати, щоб задовольнити потреби організму, скільки разів і в який час приймати їжу. Недолік в їжі певних речовин може привести до відставання в зростанні або захворювань (недолік білків під час зростання дитини — до відставання в зростанні, дефіцит вітаміну D — до рахіту). Надмірне споживання вуглеводів може стати причиною ожиріння. При недотриманні правил приготування їжі в організм людини можуть потрапляти збудники важких захворювань травного тракту (дизентерії, черевного тифу, холери), а також яйця гельмінтів, цисти найпростіших. Велику небезпеку для здоров'я представляє отруєння несвіжою їжею, в якій розмножуються бактерії гниття і нагромаджуються отруйні продукти їх життєдіяльності.






Personalised Essay Writing Service for You

Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити