Екологія - охорона природи - словник-довідник

МІКРОХВИЛІ — різновид магн. випромінювання. Ділянка М. охоплює діапазон довжин хвиль від 0,1 мм до 1 м. Вони широко використовуються в пром-сті, медицині, побуті. Все більше використовуються мікрохвильові печі для підігрівання їжі. Харчові продукти, що зазнають дії М., поглинають мікрохвильову енергію, завдяки чому розігріваються без втрат теплоти. Вживання продуктів, розігрітих за допомогою М., не повинне викликати занепокоєння. Проте якщо М. тривалий період діють на живий організм, то внаслідок внутр. нагрівання можуть виникати різноманітні захворювання.



Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити