Економічний енциклопедичний словник

Потужність підприємства виробнича — максимально можливий випуск продукції (за зміну, добу, декаду, місяць, рік) потрібної номенклатури та асортименту згідно з режимом використання виробничого устаткування, площ виробничих приміщень, застосування передової техніки і технології. Водночас П.п.в. в окремих галузях можна визначати за обсягом раціонального видобування і переробки необхідної сировини, економії паливно-енергетичних ресурсів. Основними факторами, які впливають на П.п.в., є кількість потокових ліній і технологічні норми їх продуктивності за одиницю часу, використання передового досвіду тих чи інших галузей, максимально можливий фонд часу роботи найважливішого устаткування у звітному періоді, асортимент продукції та ін.






Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами.

Всі матеріали на сайті доступні за ліцензією Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 Unported CC BY-SA 3.0 та GNU Free Documentation License (GFDL)

Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посиланням на сайт, будьте вдячними ми приклали багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2007-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.