Розв’язання усіх вправ і завдань Міні-проекти до підручників «БІОЛОГІЯ. 6 клас» Остапченко Л. І. та Костіков І. Ю. - 2016 рік

Корисний йогурт

Йогурт — це кисломолочний продукт, який містить молочнокислі бактерії і може включати також різні добавки для поліпшення смакових якостей.

Йогурт не тільки смачний, але й один з корисних продуктів, до того ж доволі доступний. Більшість дієтологів при складанні дієти рекомендує регулярно вживати цей продукт.

Які ж якості має йогурт і чому він визнаний одним з найкращих продуктів?

• Йогурт — джерело якісного білка (казеїну), який необхідний для правильного функціонування всіх систем організму.

• Йогурт є одним з найважливіших джерел кальцію.

• Йогурт містить корисні пробіотики, є прекрасним продуктом для поліпшення роботи травного тракту. Якщо в людини розлад кишечника або ж є проблеми після прийому антибіотиків, необхідно вживати йогурти, які допоможуть швидко поліпшити стан здоров’я.

• Йогурт знижує кров’яний тиск. Недавнє дослідження показало, що регулярне вживання йогурту допомагає вирішити цю проблему.

• Йогурт — відмінний дієтичний продукт, що містить у різних пропорціях вуглеводи, жири і білки.

Йогурт може замінити повноцінний прийом їжі. Якщо в людини надлишкова вага, то слід віддавати перевагу натуральним (без смакових добавок) йогуртам.





Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити