Розв’язання вправ та завдань до підручника «Біологія» Н. Ю. Матяш 8 клас - 2017 рік

Самоконтроль знань з теми «Травлення»

1. в.

2. в.

3. в.

4. г.

5. г.

6. в.

7. а.

8. б.

9. б.

10. г.

11. Тривалість перебування їжі у шлунку залежить від її складу: під час вживання м’яса виділяється 45 мл шлункового соку і їжа перетравлюється протягом 5-6 годин; при перетравленні хліба виробляється більше шлункового соку (55 мл) і їжа перетравлюється протягом 7 годин тому, що це складний полісахарид крохмаль, який потрібує більше шлункового соку і більше часу для травлення. А під час перетравлення лактози, яка входить до складу молока, виділяється менше шлункового соку тому, що це простий цукор, який легко засвоюється організмом.

Під час розщеплення м’яса і хліба переважають білки, жири і полісахариди.

12. Перетравлення їжі, яка складається із каші та котлети, відбувається у шлунку під дією шлункового соку (пепсину); у дванадцятипалій кишці під дією жовчі і соку підшлункової залози (трипсину, хімотрипсину, ліпази, амілази).






Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити