ХІМІЯ 9 клас - Готові домашні завдання до підручника П. П. Попеля - 2017 рік

Розділ 3. НАЙВАЖЛИВІШІ ОРГАНІЧНІ СПОЛУКИ

§ 30. Жири

221. Тваринні жири, що використовуються у харчуванні: яловичий жир, свиняче сало, вершкове масло, риб’ячий жир. Рослинні жири, що застосовуються у харчуванні: соняшникова олія, оливкова олія, кукурудзяна олія.

222. Молекула жиру складається з залишків гліцерину та жирних кислот. Загальна формула жирів:

де R, R’, R’’ - вуглеводневі залишки (різні або однакові), найчастіше - залишки насичених (пальмітинової, стеаринової) чи ненасичених (олеїнової) вищих карбонових кислот.

223. Температура плавлення жирів і їхній агрегатний стан за звичайних умов залежать від того, якими кислотами вони утворені. Жири, молекули яких містять залишки насичених кислот, мають вищі температури плавлення і за звичайних умов є твердими. Жири, які походять від ненасичених кислот, - рідини.

224. а)

б)






Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами.

Всі матеріали на сайті доступні за ліцензією Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 Unported CC BY-SA 3.0 та GNU Free Documentation License (GFDL)

Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посиланням на сайт, будьте вдячними ми приклали багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2007-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.