УРОКИ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ
7 клас

І семестр

ТЕМА «ЇЖА. ПРИГОТУВАННЯ ЇЖІ. ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ»

 

УРОК 22

Тема. Їжа, яку ми вживаємо. Меню

 

Мета:

·       вдосконалювати навички читання та усного мовлення з опорою на вивчені лексико-граматичні структури;

·       продовжувати формувати навички непідготовленого усного мовлення за проблемними ситуаціями;

·       розвивати спостережливість, уяву й естетичне сприйняття навколишнього середовища;

·       сприяти розвитку логічного і критичного мислення, інтересу до поставлених завдань.

ХІД УРОКУ

I. Організація класу. Привітання

 

II. Підготовка до іноземного мовлення

Фонетична й мовленнєва зарядка.

 

IIIОсновна частина уроку

a) Перевірка домашнього завдання. Впр. 4, с. 40 (запис 12, с. 186).

b) Впр. 1, с. 40 — read the text and answer the questions.

What does a human body need?

What can junk food lead to?

What makes people fat?

What makes the food fast?

How much do we eat?

What do you usually eat at fast-food places?

What junk food do you eat?

How often do you eat healthy natural food?

Is your diet balanced? How much fat, salt and sugar do you eat? How can you make your diet healthier?

c) Bnp. 3, c. 40—41 — look through the table with the teenage diet and comment on it.

Breakfast — lunch — tea — in between — supper

d) Read and learn the following expressions

It’s on me today.

Do you want that on separate checks?

I shall pay my own share.

I shall treat you next time.

Let’s go Dutch.

I’d like to make a reservation for tonight.

When will you have a table free?

e) Bпp. 4 a, c. 42 — listen to the text (tapescript 14, p. 186) and choose the right variant

Peanut butter is a thick creamy paste.

The peanut is a pea.

Peanut butter started in 1980 in St. Louis.

fПовторення тематичних лексичних одиниць та словосполучень, виконання словникової роботи, підстановчих і трансформаційних вправ, драматизація ситуативних міні-діалогів за темою

g) Christmas Pudding

450 g shredded suet

100 g soft brown sugar

250 g self-rising flour

1 tsp ground nutmeg

450 g raisins

450 g golden syrup, warmed

450 g currant

2-3 tsp rum or whisky a little milk

450 g sultanas rind and lemon juice

250 g mixed peel small tin crushed pineapple, drained

4 eggs, beaten

1 tsp baking powder

 

IV. Завершальна частина уроку

Домашнє завдання

Скласти й записати меню.

Підсумки уроку

Учитель підбиває підсумки уроку та оцінює роботу учнів.






Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами.

Всі матеріали на сайті доступні за ліцензією Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 Unported CC BY-SA 3.0 та GNU Free Documentation License (GFDL)

Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посиланням на сайт, будьте вдячними ми приклали багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2007-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.