Математика 4 клас I семестр - Розробки уроків - за підручником М. В. Богдановича - 2015 рік

ДОДАВАННЯ І ВІДНІМАННЯ БАГАТОЦИФРОВИХ ЧИСЕЛ

Урок 49. КОНТРОЛЬНА РОБОТА № 3

Мета: перевірити обчислювальні навички письмового додавання і віднімання багато- цифрових чисел, вміння учнів розв'язувати задачі, знаходити розв'язання нерівностей серед наведених чисел; виховувати культуру оформлення письмових робіт.

ХІД УРОКУ

I. ОРГАНІЗАЦІЙНИЙ МОМЕНТ

II. КОНТРОЛЬ ЗНАНЬ

1 варіант

1. Розв’яжи задачу.

На овочеву базу привезли 23 440 кг овочів. Капусти було 9840 кг, моркви — на 2850 кг менше, інше — картопля. Скільки кілограмів картоплі привезли на овочеву базу?

2. Розв’яжи приклади.

503 184 - 195 753       

90 733 - 2704 - 943

483 227 - 53 707

650 237 - (47 841 + 5753)

3. Із чисел 30; 24; 20; 16 випиши ті значення букви k, при яких нерівність 36 - k < 12 істинна.

4. Додаткове завдання.

На маслозаводі виготовили 150 кг вершкового масла, що складає четверту частину маси вершків, використаних для його виготовлення. Маса переробленого молока у 5 разів більше за масу вершків. Скільки кілограмів молока було використано?

2 варіант

1. Розв’яжи задачу.

На лісовій ділянці росло 13 628 дерев. Берез було 2720, лип — на 945 більше, решта — дуби. Скільки дубів росло на ділянці?

2. Розв’яжи приклади.

750 128 - 374 459       

32 043 + 47 520 - 25 891

35 840 + 284 407

370 475 - (52 440 - 13 820)

3. З чисел 40; 60; 74; 80 випиши ті значення букви а, при яких нерівність а - 34 > 40 істинна.

4. Додаткове завдання.

Половину молока, яке привезли на завод, переробили на сир. Маса сиру 75 кг, що на 340 кг менше від маси переробленого молока. Скільки всього кілограмів молока привезли на завод?

III. ПІДСУМОК УРОКУ

— Чи вдалося успішно впоратися з усіма завданнями контрольної роботи?

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ

Розв'язання і відповіді

1 варіант

1. Задача.

1) 9840 - 2850 = 6990 (кг) — моркви;

2) 9840 + 6990 = 16 830 (кг) — моркви і капусти;

3) 23 440 - 16 830 = 6610 (кг) — картоплі.

Відповідь: 6610 кілограмів картоплі привезли на овочеву базу.

2. Приклади.

3. 36 – k < 12

k = 30

4. Додаткове завдання.

1) 150 ∙ 4 = 600 (кг) — вершків.

2) 600 ∙ 5 = 3000 (кг)

Відповідь: 3000 кілограмів молока було використано.

2 варіант

1. Задача.

1) 2720 + 945 = 3665 (д.) — лип;

2) 2720 + 3665 = 6385 (д.) — берез і лип;

3) 13 628 - 6385 = 7243 (д.)

Відповідь: 7243 дубів росло на ділянці.

2. Приклади.

3. a - 34 > 40

a = 80

4. Додаткове завдання.

1) 340 + 75 = 415 (кг) молока переробили;

2) 4152 = 830 (кг)

Відповідь: усього 830 кілограмів молока привезли на завод.






Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити

Віртуальна читальня освітніх матеріалів для студентів, вчителів, учнів та батьків.

Наш сайт не претендує на авторство розміщених матеріалів. Ми тільки конвертуємо у зручний формат матеріали з мережі Інтернет які знаходяться у відкритому доступі та надіслані нашими відвідувачами.

Всі матеріали на сайті доступні за ліцензією Creative Commons Attribution-Sharealike 3.0 Unported CC BY-SA 3.0 та GNU Free Documentation License (GFDL)

Якщо ви являєтесь володарем авторського права на будь-який розміщений у нас матеріал і маєте намір видалити його зверніться для узгодження до адміністратора сайту.

Дозволяється копіювати матеріали з обов'язковим гіпертекстовим посиланням на сайт, будьте вдячними ми приклали багато зусиль щоб привести інформацію у зручний вигляд.

© 2007-2019 Всі права на дизайн сайту належать С.Є.А.