Математика - Конспекти уроків 4 клас - до підручника Богдановича М.В. - 2016 рік

УРОК 17 Контроль навчальних досягнень учнів. Комбінована контрольна робота

Тема. Контроль навчальних досягнень учнів. Комбінована контрольна робота.

Мета. Перевірити навички множення та ділення, додавання і віднімання в межах 1000. Вміння розв'язувати задачі, знаходити число за ного частиною і частину числа.

Варіант 1

1. Розв'язати задачу.

У цистерні було 750 л молока. З неї відлили молоко в 7 бідонів, по 34 л у кожний. Скільки літрів молока залишилося в цистерні?

2. Обчислити.

547 + 353      247 - 4    651 : 3 + 73   1 м : 4

565 - 308       108 - 6    204 : 6 - 34    1кг - 310 г

3. Накреслити відрізок КМ завдовжки 96 мм. Позначити на ньому точку А, щоб довжина відрізка КА дорівнювала  довжини відрізка КМ.

Додаткове завдання.

Один менший автобус вміщує 30 пасажирів, а більший — 40. Скільки потрібно менших автобусів, щоб розмістити стільки пасажирів, скільки їх вміщують 6 більших автобусів?

Розв'язання:

1. 750 - 34 ∙ 7 = 512 (л).

2. 547 + 353 = 900                  651 : 3 + 73 = 290

565 - 308 = 257                       204 : 6 - 34 = 0

247 ∙ 4 = 988                           1 м : 4 = 25 см

108 ∙ 6 = 648                           1 кг - 310 г = 690 г

Додаткове завдання.

40 ∙ 6 : 30 = 8 (авт.)

Варіант 2

1. Розв'язати задачу.

Школярі зібрали 622 кг винограду. У шкільну їдальню вони відвезли 350 кг, а решту винограду поклали у ящики, по 8 кг у кожний. Скільки потрібно було ящиків?

2. Обчислити.

568 + 333               248  ∙ 4    756 : 6 + 16    1  кг: 5

647 - 208                109  ∙ 8    301 : 7 - 43     1  м - 1 см

3. Накреслити відрізок АВ = 72 мм. Позначити на ньому точку М, щоб довжина відрізка AM дорівнювала  довжини відрізка АВ.

Додаткове завдання.

Ластівка живе 9 років, що становить  віку сороки. Ворона живе на 22 роки довше, ніж сорока. Скільки років живе ворона?

Розв'язання записати виразом.

Розв'язання:

1. (622 - 350) : 8 = 34 (ящ.)

2. 568 + 333 = 901                  301 : 7 - 43 = 0

647 – 208 = 439                       756 : 6 + 16 = 142

248 ∙ 4 = 992                           1 кг : 5 = 200 г

109 ∙ 8 = 872                             1 м - 1 см - 99 см

Додаткове завдання.

9 ∙ 3 + 22 = 49 (р.)





Відвідайте наш новий сайт - Матеріали для Нової української школи - планування, розробки уроків, дидактичні та методичні матеріали, підручники та зошити